“Nakon što sam uz pomoć prirodnih metoda savladao leukemiju, bio sam šokiran kada sam shvatio da sam imam problem s preuranjenom ejakulacijom. Činilo se da će se ovaj problem vremenom povećavati i, na kraju, oslabiti moje telo, um i duh. Dok nisam saznao za Tantru! Sada imaju potpunu kontrolu nad ejakulacijom! Uživam u orgazmima celog tela, dok vodim ljubav satima – a već imam pedeset devet! Tantra je drevna praksa koja vam pomaže da izlečite, aktivirate i osnažite telo, um i duh!”
 
 
 
 
Prema Tantri, suština prerane ejakulacije je slabost cirkulacije krvi u donjem delu stomaka i prani koja kontroliše orgazam i ejakulatorne funkcije. Neravnoteža u prana energiji ozbiljno ometa nervni sistem, što može dovesti do nesposobnosti da se ejakulacija kontroliše, odnosno da iskusite inkontinenciju veoma rano u životu.
 
Šest načina da osnažite erekciju i kontrolišete ejakulaciju
 
1. Prva stvar koju treba da razumete jeste da je preuranjena ejakulacija višestruki sindrom koji zahteva kombinaciju više lekovitih metoda. Vaš prvi korak ka osnaživanju seksualne izdržljivosti je da obavite lekarski pregled. To će vam pomoći da saznate da li problem izdržljivosti izaziva infekcija u regionu karlice.
 
2. Drevni ključ za rešavanje seksualne izdržljivosti sastoji se u tome da budete prisutni, opušteni i svesni u trenutku vodjenja ljubavi. U praksi, to podrazumeva sposobnost da ostanete opušteni na vrhuncu stimulacije. A da biste to postigli, morate naučiti da iskoristite disanje.
 
3. Naše emocije i disanje su medjusobno potpuno zavisni. Da biste bili spokojni na vrhuncu seksualne stimulacije, morate koristiti svoj dah.
 
4. Uz vežbe disanja, vrlo je važno da ojačate mišiće dna karlice. U Tantri se ove vežbe nazivaju “vežbe snage vetra” i toliko su efikasne da su mnogi ljudi uspeli da produže svoj seksualni odnos nakon samo jedne vezbe. Ako ih budete redovno praktikovali, ne samo da ćete uspeti da kontrolišete ejakulaciju, već ćete ojačati i erekciju, a vaše seksualno iskustvo biće mnogo dublje.
 
5. Takodje je važno i da izgradite nov odnos prema činu ejakulacije. Zavisnost od ejakulacije može oslabiti vašu volju da se izlečite, a samim tim da vi i vaš partner budete duboko zadovoljni.
Zapamtite, ejakulacija i orgazam su dve odvojene funkcije u organizmu. Kada naučite da doživljavate orgazme bez ejakulacije, shvatićete koliko vas oni jačaju i leče, umesto da vas, psihički i fizički, oslabljuju.
 
Jacques Drouin
Prevedi »