Kundalini energija je naša osnovna i najmoćnija energija.Ona nas pokreće i zahvaljujući njoj smo u stanju da preživimo u materijalnom svetu. Svrha njenog postojanja je da oslobodi naše instinktivno biće, a ukoliko naučimo da je podignemo ka višim nivoima postojanja, možemo je iskoristiti da njome pročistimo i naše ostale energetske centre (čakre) i povežemo je s njima u jedinstvenu celinu.
 
Kundalini energija obitava u predelu energetskog polja prve čakre, odnosno u predelu dna kičme i genitalnih organa. Hindusi su je u mitologiji predstavljali zmijom Kalom, koja spava u dnu našeg stomaka i čeka da bude probudjena.
 
Postoji više načina da probudimo našu kundalini energiju. Evo nekih:
 
1. Meditacijom
2. Jogom
3. Mantrama (afirmacijama)
4. Kombinacijom mudri i meditacije
5. Gledanjem u crvenu boju
6. Tantra masažom
7. Tantra seksom
8. Razgovorom (sa sobom, Bogom, prijateljem, psihoterapeutom…), tj. osvešćivanjem naših najdubljih problema.
 
Budući da je čovek u osnovi seksualno biće i da vodjenjem ljubavi zapadamo u tzv. meditativno stanje, tokom kojeg, ukoliko smo svesni, možemo podizati našu kundalini energiju ka višim nivoima svesti, tantra masaža i tantra seks su najbrži, najprirodniji i najlepši način da probudimo i pročistimo naše čakre. Orgazam je, stoga, duhovna kategorija, budući da se on dogadja na nivou naše 7. čakre. Na tom nivou, naime, mi gubimo identitet i ego i potpuno se stapamo sa partnerom, prevazilažeći ga čak (bar na trenutak).
 
Osho kaže da joga ima iste ciljeve kao i tantra masaža i tantrički seks, ali da ona traži mnogo teže puteve, jer je za svaku jogu potrebno uložiti napor volje, dok kod seksa, koji nam je fiziološki imanentan, sve ide mnogo prirodnije. Poenta je samo iskoristiti svoju seksualnu energiju na pravi način.
 
Naravno, svako bira svoj put do istine. Možda nekom više odgovara neki drugi?
Prevedi »