“To je prirodno! Čovek je samo perverzna životinja na Zemlji. Sve vrste perverzija…  I vekovima ste bili uslovljeni da budete vrlo hladni prema seksu. I zato što ste hladni prema seksu, vi ste hladni i u svemu ostalom. Vaš izvor topline nestaje.

Seks je izvor života, on je način na koji Bog stvara postojanje. Seks treba poštovati, obožavati! Seks je svetinja. Seks je najsvetija pojava u postojanju, jer je on temelj svega života. Ako život nije svetinja, onda ni seks nije svetinja.  A ako je život svetinja, onda je i seks svetinja.

No, političari i sveštenici su se urotili protiv čoveka. Političar želi vojnika, sveštenik želi glupe robove, poslušne ljude. Želi da uništi dostojanstvo čoveka i on lako postaje poslušni rob. A najbolji način da se uništi čovekovo dostojanstvo jeste da ga navedemo da se bori protiv sebe i da počne da se oseća krivim, jer sebe ne može pobediti.

Kako možete pobediti seks ili hranu? Ako se borite protiv seksa, vi se delite u dve osobe, postajete rascepljeni, dobrovoljno ulazite u svet šizofrenije – a sve to je loše i bolesno. Borba sa vlastitom energijom nikada ne može biti pobednička. Borba sa vlastitom energijom je kao da želite da posvadjate levu i desnu ruku. Šta mislite, ko će pobediti? Niko neće pobediti. Učinićete samo da se vaša energija rasprši, a vi ćete postati slabiji.

I veća stvar će se dogoditi, stvar sa dalekosežnim posledicama. Naime, ako ne budete mogli da se borite protiv sebe i seksa, vi ćete početi da se osećate krivim, ružnim, nedostojnim, i klanjaćete se toj glupoj osobi koja ste postali! I svaki licemer biće vaš vodja.”

Osho

Prevedi »