Ali, ko propusti početak – propustiće i kraj.

“Kada životinja lovi hranu, tj. neku drugu životinju, ona nije motivisana mržnjom, kao što čovek ume biti, vec instinktom preživljavanja. Tako i ja… Ne mrzim te. Ostavila sam te da bih preživela…”

Ugledajući se na životinje, čovek može mnogo više naućiti o sebi, nego što njegov plitki, kratkodometni i kratkoročni logički um trenutno zna. Taj um, poput majmunčeta skače s filozofije na filozofiju, i opet ništa nije saznao.

Tantra kaze: Razum istinu spoznati ne može. I Bilbija, negde, implicira da je čovek uplašeni bog. Ipak, Biblija traži teže puteve. Nijedna formalna, a suštinski prazna i iscrpljujuća veza ne može da se meri sa tim što vam srce uporno drnda za nekim! Jer, u ljubavi nema kalkulacije – to vas samo udaljava od nekog do koga vam je u ovom momentu toliko stalo! A sam seks neće vam doneti mir, čak i ako savršeno ovladate tehnikama tantre.

Pitate se: “Šta ako se zaljubim?” Mi vas pitamo: A zar već niste?

Pitate se: “Zar zaljubljenost ne traje kratko?” Mi vas pitamo: “Zar zaljubljeni nisu i previše motivisani da iz svih mogućih uglova upoznaju svog partnera i uživaju u svakom trenutku sa njim, makar to bilo i ćutanje u zagrljaju ili višečasovno razgovaranje telefonom?

Pitate se: “Šta ako me povrede?” Mi vam kažemo: Ako vas povrede, dajte sebi novu šansu. Onaj ko je povredjen, zaslužuje nove šanse, nekog ko će ih voleti, a ne – ništa. Onaj ko očekuje i želi ništa, ništa će i dobiti. Zapamtite: Najprevareniji su oni koji i sami varaju.

Ne dozvolite sebi da, zbog nepotrebnog razmišljanja izgubite one koje volite, jer onda nema povratka… Većina tih puteva ima samo jedan smer. Nemojte ni mrzeti onoga ko previše razmišlja, ali mu skrenite pažnju na ovaj tekst. Neka zna da se samo ona tišina i večnost koje doživljavate dok izgarate jedno u drugom i jedno sa drugim nalaze na predvorju istine.

Tu tišinu i mir ne možete dostići sa svakim. Samo sa onim ko je isto tako “lud” kao i vi… Sa onim s kim ne mislite koliko će vaša veza trajati, već jedva čekate da vidite voljeno biće, i osetite njegov miris, i ukus, i drhtaj, i strah, i krik, i uzdah, i sve ono što se nakupilo u glavi, a rečima se ne može iskazati.

Ne čekajte! Jer nije poenta u tome da ne budete zajedno, vec da budete, ali kako treba.

A da biste znali i kako treba, upoznajte i svetu Tantru.

Prevedi »