1. Čakra

Da li imate problema sa donjim delom leđa? Limfom? Kostima? Mokraćnim mehurom? Nogama ili sistemom eliminacije? Čulom mirisa? Da li se osećate nesigurno i nezaštićeno? Da li imate težak odnos s majkom? Prilivom novca?

Ukoliko je većina odgovora potvrdna, potrebno je poraditi na 1. čakri. Svakodnevno izdvojte nekoliko minuta i posmatrajte crvenu ružu.

  1. čakra

Da li imate problema sa seksualnim organima? Sistemom reprodukcije? Slezinom? Čulom ukusa? Apetitom? (pojačanim ili slabim) Lumbalnim delom kičme? Neprihvatanjem seksualnosti i seksa? 

Ukoliko je većina odgovora potvrdna, potrebno je poraditi na 2. čakri. Svakodnevno izdvojte nekoliko minuta i posmatrajte pomorandže, kajsije ili šargarepe.

  1. čakra

Da li imate problema sa mišićnim sistemom? Kožom? Jetrom? Gušteračom? Drugim organima u području solarnog pleksusa? Povišenog šećera u krvi?  Čulom vida? Iskrivljenim pogledom na vlastitu moć? 

Ukoliko je većina odgovora potvrdna, potrebno je poraditi na 3. čakri. Svakodnevno izdvojte nekoliko minuta i posmatrajte sunce u izlasku ili zalasku ili limun.

  1. čakra

Da li imate problema sa srcem? Plućima? Područjem grudi? Imunitetom? Gornjim delom ledja? Odnosima s drugim ljudima? U ljubavi? Prihvatanjem sebe? 

Ukoliko je većina odgovora potvrdna, potrebno je poraditi na 4. čakri. Svakodnevno izdvojte nekoliko minuta i posmatrajte travu, drveće i sve što je zeleno.

  1. čakra

Da li imate problema sa grlom? Vratom? Štitnom žlezdom? Čulom sluha? Komunikacijom i samoizražavanjem? Prihvatanjem materijalnih vrednosti?

Peta čakra je kanal komunikacije, koji povezuje fizički i duhovni svet, i predstavlja prostor isceljivanja.

Ukoliko je većina odgovora potvrdna, potrebno je poraditi na 5. čakri. Svakodnevno izdvojte nekoliko minuta i posmatrajte nebo, more ili bilo šta plavo.

  1. čakra

Središte čela, treće oko i sve izvančulne percepcije odnosno ono što zovemo vidovitošću ili uvidima u druge svetove povezano je sa šestom ili indigo čakrom. Ona odražava dublje delove naše svesti i veoma je važna za unutrašnju radost našeg bića kojoj, kada je jednom dosegnemo, zauvek težimo. Ako vaša šesta ili indigo čakra treba podsticaj, svakodnevno nekoliko minuta posmatrajte indigo plavo.

  1. čakra

Na vrhu glave nalazi se krunska čakra, sedište kosmičke svesti, mesto povezanosti sa ocem, zemaljskim i nebeskim. Na telesnom nivou ova čakra odražava naš nervni sistem, kao i sve bolesti koje utiču na njega, poput multiple skleroze. Kosa, nokti i vrh glave takodje su povezani sa 7. čakrom. Ukoliko, npr, imate problema sa pigmentom ili iz nekog drugog izvora znate da je vašoj 7. čakri potreban podsticaj, svakodnevno izdvojte nekoliko minuta i posmatrajte ljubičice ili bilo šta ljubičaste boje.

Prevedi »