Jedino ljubavi nikad ne dobijemo koliko želimo…

ali i jedino što ne dajemo dovoljno je ljubav

Kako ćete znati da ste na pravom putu? Po srcu koje vam treperi od radosti dok idete njime. Kako ćete znati da ste na pogrešnom putu? Po otporu vašeg srca koji osećate dok idete njime. Kako ćete znati da ste istinski budni? Po osećanju sreće i poletnosti pri jutarnjem budjenju. Kako ćete znati da spavate? Po osećanju bezvoljnosti i nervoze pri jutarnjem budjenju.

I zaista nije važno to što se pitate da li objektivno imate razlog da budete srećni. Jer, razloga za sreću uvek ima. Ipak, suprotan pol je najprirodniji, najdirektniji i najlepši kanal da dodjemo do samog izvorišta naše sreće – do naše suštine. Ali mnogi to, na žalost, ne shvataju.

Pogledajte zaljubljene žene. One zrače, smirene su, lepe. Pogledajte zaljubljene muškarce. Nasmejani su, srećni, smireni, poletni, konstruktivni. Zašto je to tako?

Nemoguće da nas je bog stvorio za bilo šta drugo

osim da volimo

Žena je već jednom nogom u tantri. Ona je svesna svoje osećajnosti. Muškarci, usled neuspelog eksprimenta “patrijarhat”, nažalost nisu. Zato je tu tantra, da vas podseti da je žena kraljica koju treba poštovati i voleti, kao što se vole majka ili sestra. Da vas podseti da bez žene ni muškarci neće postojati. I da vas vrati stazama ljubavi i svetlosti. 

Jer, ljubav je lekovita. Samo vodjenje ljubavi s voljenim bićem može da vas izleči, transformiše i produži vam život. Samo jaka vatra i emocije mogu da vas izleče. Štaviše, seks koji svakodnevno praktikujete troši vas i skraćuje vam život. A uz pomoć tehnika tantre, ljubavni život vam može biti bolji čak i od onog iz bajke! Zbunjeni ste? Razumem, niko vam dosad nije pričao o tantri.

Ljubav, kao i vatra,

ne može postojati bez stalnog podsticaja

I suze su lekovite. Svako oslobadjanje emocija je lekovito, pod uslovom da nije destruktivno, jer vas suočava sa vašom suštinom. Priznanjem da osećate tugu dolazite i do saznanja o tome šta je izvor vaše tuge, a samim tim i do rešavanja ovog problema. Ipak, ako energija ne kruži, ako se osećanja tuge ne smenjuju sa osećanjima sreće, kao što se smenjuju dan i noć, istinskog izlečenja nema.

I zato se zaljubite što pre! Dozvolite sebi da se zaljubite u onog zbog koga vam se dlanovi i stopala znoje, zbog koga osećate leptiriće u stomaku i zbog koga vam srce tako snažno udara! Ako vas i odbije, tj, ako vas ne voli, ništa zato – bar ćete znati na čemu ste. I to vas ne sprečava da ponovo pokušate sa nekim drugim. Samo dozvolite sebi da ljubav postane deo vaše svakodnevice i jednom će se pojaviti neko ko vas treba isto koliko i vi njega.

Imamo um, imamo svest o svemu – ljubav je jedino što nam je potrebno! Jer, ako nas smrt pobedi i u životu, to će biti njena definitivna pobeda. A i naša definitivna propast. Ima li onda smisla da ova planeta uopšte postoji? Kakve programe ugradjujemo u podsvest onih koji dolaze posle nas? A život će se boriti, kroz neko vreme ponovo će se pojaviti neka nova Zemlja i neki novi život i dati nam novu šansu. Pa, dajmo i mi njemu. Dugujemo mu.

Prevedi »