U svetu postoje mnoge škole tantre i tantričke masaže, jer tantra masaža manipuliše lekovitom seksualnom energijom često se koristeći različitim elementima iz drugih praksi. Kama marma masaža inspirirala je evoluciju kineske akupunkture i kung fua. Njeni koreni su u južnoj Indiji, u praktikovanju borilačke veštine poznate kao Kalaripayattu (Kalari). Majstori ove borilačke veštine znali su kako da uz pomoć marma tačaka iscele ratnike, ali i izazovu bol ili smrt kod protivnika; blagim pritiskom su lečili, a jakim onesposobljavali ili usmrćivali. Marma masaža je sve popularnija u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.
 
Kama marma tantra masaža sadrži elemente ayurvedske tehnike koja se sastoji od pritiskanja Marma tačaka na telu. Ova vrsta tehnike vuče korene još iz vremena matrijarhata. Cilj Kama marma tantra masaže je da otvori blokirane energetske kanale, kako bi omogućila nesmetani protok prane. Kao i kod klasične tantra masaže, i ovde se seksualno posmatra u mnogo širem i dubljem kontekstu.
 
Dolazi li do ejakulacije tokom Kama Marma tantra masaže?
 
Kao ni u pravoj tantričkoj masaži, ni ovde ejakulacija nije poželjna, niti je cilj. Tokom masaže se može doživeti osećaj blaženstva, ali ono nije proizvod pražnjenja seksualne energije, već, naprotiv, njenog akumuliranja, kao i otpuštanja napetosti i kontrole. Kama Marma tantra masaža čisti telo od toksičnih naslaga i emocija. Cirkularni pritiskanjem marma tačaka dolazi do nesmetanog protoka čiste vitalne energije, zahvaljujući čemu se klijent oseća blagosloveno, lagano i slobodno.
 
Yoni marma masaža
 
Kama Marma tantra masaža uključuje i yoni masažu – na sanskrtu ovaj izraz označava ženske genitalije. Yoni je poput sunđera koja tokom života žene upija najrazličitije emocije, pa što je žena starija, to ima više blokada na svom intimnom području, a to se često manifestuje nedostatkom osećaja u predelu vagine. Ponekad čak i jedan milimetar tkiva vagine može zadržati ogroman emocionalni naboj koji treba otpustiti. Za razliku od klasične Yoni tantra masaže, ovde se ne pribegava stimulaciji yoni njenim masiranjem, već pritiskanju Marma tačaka u svrhu dubokog isceljenja.
 
Lingam marma masaža
 
U Kama marma tantra masaži postoji i masaža za muškarce, a to je lingam marma masaža. U pravoj tantra masaži nema ejakulacije, pa tako je nema ni ovde, a umesto stimulacije penisa masažom, pritiskaju se marma tačke na penisu, i na taj način se dolazi do otpuštanja napetosti i otklanjanja blokada nakupljenih u predelu penisa, kao i do pročišćavanja prane i čakri, koje su projektovane na penis.
 
Šta su marma tačke?
 
Marma tačke su akupunkturne tačke koje se koriste u razne svrhe lečenja. “Marma” znači “skriveno, tajno”, a neke marma tačke se koriste i u borilačkim veštinama. Marma terapija koristi 108 tačaka na telu, smeštenih na mestima ukrštanja zglobova, ligamenata, kostiju, vena, živaca, a neke tačke su smeštene i u nekim našim telesnim ili organskim sistemima, poput cirkulacijskog i žlezdanog. Marma tačke su po prirodi ranjive i imaju različite odgovore na različite metode. Od 108 marma tačaka, njih 12 je posebno značajno, zbog vitalnog uticaja na psihofizičku snagu tela, dok ostalih 96 ima sekundarni značaj i služi održavanju 12 glavnih. Glavne marma tačke smeštene su između središta perinealnog dna i temena glave, što takođe uključuje sedam čakri. Nakon određenog vremena praktikovanja Marma masaže, pojedinac će bez problema moći da radi sa marma tačkama i na sopstvenom telu.
Prevedi »