Kada si ispunjen egom, ljubav nestaje.
Ljubav i ego ne mogu zajedno.
Osho

U jednom trenutku sve izgleda savršeno, a već u sledećem – on je otišao. Verovatno ste i vi nekada imali savršeno veče s muškarcem, podelili s njim svoje osećaje, osetili zainteresovanost i simpatije, a nakon toga on vam se više nije javljao. Ili je neko vreme bio romantičan, govorio vam sve što ste želeli da čujete, bili ste intimni… i taman kada ste pomislili da ste pronašli srodnu dušu, on vas je ohladio i prekinuo vezu.

Nećemo sada o tome zašto većina muškaraca izgubi interesovanje nakon nekoliko godina veze ili braka – ono čime smo se pozabavili jeste zašto se dešava da oni naglo izgube interes još na samom početku odnosa, odnosno, onda kada još ništa nisu ni pokušali.

Mnogi muškarci, sa godinama, nadrastu strah od Ljubavi, ali neki ne. Ako naučite da prepoznate stabilne i samopouzdane muškarce, koji vam neće pričati bajke, da bi već već u sledećem trenutku nestali, izbeći ćete ovakve situacije.

Muškarci su (bar većina) hrabri kada se radi o ubijanju insekata ili gledanju horora, međutim, kada je intimnost u pitanju, prave su kukavice. Ako još nije spreman za vezu, muškarac će vas ostaviti sa gorkim ukusom, tako da ćete se još neko vreme pitati šta nije u redu s muškarcima.

Ima muškaraca koji stalno ulaze u nove veze, jer ne žele da izgube osećaj da uvek mogu da se spetljaju sa novom ženo, tj. da su slobodni i dostupni. Za mnoge muškarce osvajanje je samo takmičenje – oni žele da znaju da vas mogu imati i kada vas jednom dobiju, njihovo interesovanje prestaje. Oni tada  počinju sa osvajanjem nove žene, pomoću čega sebi dokazuju kako su zanimljivi, atraktivni, pametni i – savršeni!

Postoji jedna teorija prema kojoj je najveći mit rečenica “Muškarci se plaše obaveza”. Prema ovoj rečenici, oni se, zapravo, plaše da će izgubiti mogućnost osvajanja novih žena i uzbuđenja koje im ova aktivnost donosi. Medjutim, to je samo spoljašnja, prividna sloboda, a ne ona unutrašnja, istinska, koja im donosi osećaj najveće sreće.

(izvor www.sretneveze.com)

Prevedi »