Gradite mostove – ne zidove

Mnogi muškarci razmišljaju po principu: “Ako mi žena da sebe, više mi neće biti zanimljiva.” To je zato što su muškarci, većinom, nezreli i, kada osvoje ženu, ne znaju šta će potom sa njom, niti znaju na koji način da održe i sačuvaju ljubav. Drugim rečima, duhovni život im je veoma siromašan. Kada bi malo bolje upoznali svoju parnerku i, osim praznog intelektualnog nadmetanja i igre moći, praktikovali neke zajedničke duhovne aktivnosti, pa bilo to i zajedničko sredjivanje stana, shvatili bi da svako spajanje podazumeva ponovno razdvajanje, koje vam omogućava da uvek iznova, na neki novi način, pridjete svojoj partnerki i osvojite je, a to je dovoljan razlog da pokušate još jednom. Time ćete obogatiti i sebe i vašu vezu, a vaš seksualni život biće mnogo ispunjeniji i intenzivniji. Površne veze samo troše vašu seksualnu energiju i ona tada nije u stanju da vas izleči i regeneriše.

Isto tako, čoveka troše i obaveze. Ako ste učinili sve, a svadja i nerazumevanja je sve više, svako obavezivanje da ostanete sa partnerkom frustrira kao potiskivanje ljubavi sa početka odnosa, a tada nise konstruktivni, već destruktivni.

U srcu tantre je ljubav, i dokle god vas neko motiviše da pokazujete ono najbolje u vama, istražujte, pomerite svoje granice – možda niste ni svesni koliko je još dobrog u vama. To zaslužujete i vi, i vaša partnerka, i svet oko vas. A za razliku od životinja, čovek itekako ume da uživa u stvaranju. Iskoristite to!

Prevedi »